Keşfedilen Windows 10 Güvenlik Açığı 800 Milyon Bilgisayarı Tehdit Ediyor.
Gün geçmiyor ki yeni bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kalmayalım. Bayram tatili boyunca güvenlik açığı haberi okumayanların, yoksunluğunu giderecek haber Microsoft’tan geldi. Forbes’in haberine göre, keşfedilen 2 yeni Windows 10 güvenlik açığı yaklaşık 800 Milyon bilgisayarı tehdit ediyor.
Microsft’un yaptığı açıklamaya göre, Windows 10’un server versiyonları dahil bütün versiyonlarını tehdit eden kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Firma bütün Windows 10 kullanıcılarını bir an önce sistemlerini güncellemeleri konusunda uyarıyor.
Yapılan açıklamada Uzak Kod Yürütme(RCE) açığı olduğu belirtilen tehdit, teorik olarak bir cihaza sızarak malware yüklenmesi ve başka hiçbir çaba gerektirmeden, yeryüzünde bu açığın bulunduğu yüz milyonlarca bilgisayara otomatik olarak yayılabilmesine olanak sağlayacak türde.
Microsoft’un Olay Müdahale Müdürü Simon Pope yaptığı açıklamada, “Güvenlik açıklarının “sunucu sürümleri de dahil olmak üzere desteklenen tüm Windows 10 sürümlerini ek olarak Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 sürümleri de etkilenen işletim sistemleri arasında” olduğunu belirtiyor.
Pope ayrıca, açığın ortaya çıkmasıyla birlikte bundan faydalanmak isteyenlerin saldırmalarının an meselesi olduğunu söyleyerek kullanıcıların bir an Windows güncellemelerini yapmaları gerektiğinin altını çizdi.
Windows 10 çalıştıran 800 milyon civarında bilgisayar bulunduğunu dikkate aldığımızda, Microsoft’un neden bu kadar endişe ettiğini anlamak hiç de güç değil. Nihayetinde güvenlik açığından yararlanmayı başarabilen bir saldırgan, hedef üzerinde rastgele kod yürütebilir. Saldırgan daha sonra programlar yükleyebilir, verileri görüntüleyebilir, değiştirebilir veya silebilir veya tam kullanıcı haklarına sahip yeni hesaplar oluşturabilir.
Son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden bu güvenlik açıkları silsilesi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Windows 10 Güvenlik açığına karşı önleminizi aldınız mı? Yorum kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Kaynak(İngilizce): Forbes